Kedves Kollégák!

A BNE elnöksége nevében szeretettel üdvözöllek Benneteket! Sajnos személyesen már régen találkoztunk és az ismert körülmények miatt nem is tudjuk, hogy mikor lesz rá lehetőség, ezért néhány aktuális kérdésről, szakmai elképzelésről most levélben tájékoztatunk Benneteket.

A beszámoló közgyűlésünket május közepéig egészen biztos, hogy le kell bonyolítanunk.  Azt, hogy erre lesz lehetőségünk személyesen, vagy online formában, ma még nem tudjuk megmondani, de időben tájékoztatunk Benneteket.

Szeretném megköszönni az együttműködéseteket, a sok hasznos információt, melyeket a Hozzátok forduló elnökségi tagoknak adtatok, a jelenlegi működésetekkel kapcsolatban, és a 6%-os bérfejlesztés kerületetekben történő megvalósulásáról.

A 6%-os bérfejlesztés kapcsán nagyon sok helyről jeleztetek problémát, ezeket továbbítottuk az országos szakmai szervezetek felé, kérve a segítségüket a probléma megoldásához, az EMMI-vel való további egyeztetésekhez.

Nagyon sok kerületből hallottuk, hogy a fenntartók kérésére a közművelődési intézmények dolgozói besegítenek a szociális terület megnövekedett feladatainak ellátásában, közreműködnek az idősek részére történő vásárlásokban és egyéb feladatokban.

A március 17-i online Államtitkári értekezleten meghirdetett „Kultúra az egészségügy szolgálatában” elnevezésű önkéntes programhoz való csatlakozásra biztatnánk Benneteket!  

Legyünk együttműködők, legyünk szolidárisak!  Ebben a mostani időszakban bizonyára van az intézményeinkben annyi szabad kapacitás, hogy besegítsünk – természetesen a fenntartóval egyeztetve – akár a kerületben működő kórházaknak, vagy a háziorvosoknak, elsősorban az adminisztrációs terheik csökkentése érdekében.

Szakmai segítség felajánlása!

Kedves Kollégák! Felajánljuk a segítségünket abban, hogy ha bármilyen kérdésetek vagy problémátok merül fel, az online megjelenő programjaitok szerzői jogdíj fizetésének kötelezettségével kapcsolatosan.  Egy a jogvédő hivatalban ezzel a területtel foglalkozó szakember vállalta, hogy segítségünkre lesz a problémás kérdések megoldásában. Ha van kérdésetek, kérlek küldjétek el Morassi Laci elnökségi tagunk email címére  (morassi.laszlo@kulturkozpont.hu)!

BNE KULT-PIAC

A BNE elnökségében az elmúlt időszakban arra gondoltunk, hogy talán segítségére lehetünk a tagságunknak azzal, ha BNE KULT-PIAC néven létrehozunk egy olyan online munkafelületet, ami segítheti a közös gondolkodást, erősítheti az együttműködést a budapesti közművelődési intézmények között.

Megoszthatjuk a jó és rossz tapasztalatainkat, a jó gyakorlatainkat, valamint olyan előadók, fellépők elérhetőségét, melyek segíthetik a mindennapi munkát.

Egy felület, ahol megismerhetjük a házainkban dolgozó kollégák szakterületi egyéni speciális ismereteit, képességeit, tudását és támogató együttműködést tudunk kérni egymástól.

Ahová posztolhattok: „Ajánlom magamat”, „Technikai eszközök bérlése és kölcsönzése”„Programokhoz fellépők, csoportok ajánlása”.

Várjuk a javaslataitokat további témákhoz! Kérjük, hogy csatlakozzatok a BNE KULT-PIAC csoporthoz. A csoporthoz való csatlakozás feltétele a BNE tagság!

Ebben a rendkívüli helyzetben is további jó munkát kívánunk Nektek! Vigyázzatok magatok!

Budapest, 2021. 03. 24.

Gábor Ilona

BNE elnöke