Szeretettel várunk Benneteket a BNE következő szakmai rendezvényére, a kispesti kerületlátogatásra.

Időpont: 2020. január 28. kedd 9.00-kb. 14.00

A látogatás részletes programja:
9.00 Érkezés a WKK-ba (XIX. kerület, Kispest, Petúr utca 7.) regisztráció, vendéglátás
9.25 Megnyitó – Gábor Ilona BNE elnöke, Szabó Mária WKK igazgató. A kollégákat köszönti: Vinczek György Kispest alpolgármestere.
9.40 Rövidfilm bemutatása WKK-ról
9.45 A WKK rövid bemutatása – Szabó Mária igazgató
10.05 A WKK szakterületeinek bemutatása (Kiss-Szitár Orsolya és Bonecsuk Mónika)
10. 20 Rövid séta a Kós Károly téren keresztül a Wekerlei Társaskörbe (kulturális civilszervezet) – a kollégákat fogadja és tájékoztatja Somlói Judit, a WTE elnöke.
11.00 Rövid séta a közeli Thököly utcába az autóbuszhoz, a WKK könyvszekrénye, a Wekerlei Könyvtár és a KÁS Képtár érintésével.
11.10 Külön autóbusszal indulás a Nagy Balogh János Kiállító terembe. A tárlatot bemutatja- Mohay Orsolya művészettörténész, a KMO munkatársa.
11.45 Autóbusszal a következő úti cél a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény. A gyűjteményt bemutatja Siklós Zsuzsanna gyűjteményvezető.
12.30 Indulás a KMO Művelődési Központba
12.45 A KMO rövid bemutatása – Gábor Ilona, Rácz Attila
13.15 Büfé ebéd, kötetlen beszélgetés

Részvételi szándékotokat kérjük, január 24-én pénteken 13.00 óráig jelezzétek a titkarsag@kmo.kispest.hu email címen!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/3565037473567063/

 

Segítség a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Művelődési Ház megközelítéséhez.
Címe: 1192 Budapest, Petur u. 7.

Tömegközlekedéssel:
3-as (kék) metróval a Határ úti megállóig kell utazni (most a Nagyvárad tértől metrópótló buszra kell átszállni). Innen el lehet jutni gyalogosan (8-10 perces sétával) a WKK-ig: a Shopmark Bevásárlóközpont (volt Europark) előtt áthaladunk a Wekerletelepi oldalba, és ott a Pannónia úton be kell sétálni a Petur utcáig (eligazító tábla jelzi a kultúrházat). 

Másik lehetőség: a Shopmark előtti térről indul a 194-es busz, ezzel 1 megállót kell megtenni a Corvin krt-ig, a buszról leszállva a túloldalon a következő utca a Petur utca.

Pesterzsébet felől érkezve a 148-as busszal a Kós Károly térig kell menni, onnan a templom előtt elindulva a Pannónia úton a második keresztutca.

Gépkocsival:

Az Ady Endre út elején a Wekerletelepre bekanyarodva a Pannónia út harmadik keresztutcája, a Kós Károly tér felől a második keresztutca. Gépkocsival pár perc a Shopmark Bevásárlóközponttól (volt Europark).

Parkolási lehetőség: Fél utca távolságban található parkoló: Corvin krt. és Pannónia út találkozásánál, a Pannónia Ált. Iskola előtt. 
A parkolás Kispest minden területén díjtalan.